Gebruik kortingscode MEDIK25 voor 25% korting op alle Medik8 producten!

Vóór 15:00 uur besteld? Vandaag verzonden.

Gratis verzending vanaf €50,-

0

Uw winkelwagen

Verder winkelen

Waarom een moisturizer zo belangrijk is.

Wusala Alibeyli Huidtherapeut

Opvallend is dat een moisturizer bij veel mensen een niet weg te denken onderdeel is geworden van de huidverzorgingsroutine. Ook uit onderzoek blijkt dat een moisturizer hét product is wat andere producten aansterkt. Hoe dat werkt? Dat leggen wij je graag uit!

 

Hoe werkt een moisturizer?

Een goede moisturizer helpt om de huid barrière zo sterk mogelijk te behouden en zorgt dat de functie ervan optimaal is. Hierdoor raakt de huid een stuk minder snel vocht kwijt. Een moisturizer brengt namelijk stoffen in de huid die vocht vasthouden. Deze stofdeeltjes kun je zien als een soort spons. Het vochtgehalte dat je omhooghaalt in de huid met een hydraterend serum, wil je natuurlijk zo lang mogelijk vasthouden. Het serum doet dan ook optimaal zijn werk als de huid extra wordt ondersteund met een moisturizer. Op onze webshop vindt je beide producten, passend bij jouw huidtype.

 

Hoe gebruik je een moisturizer?

Een moisturizer breng je aan nadat je je huid heerlijk hebt gereinigd, jouw antioxidant en een hydraterend serum hebt aangebracht. Door een moisturizer pas naderhand aan te brengen zorg je ervoor dat de stoffen in de antioxidant, zoals een vitamine C serum, en je hydraterende serum zo effectief mogelijk in de huid worden opgenomen en vastgehouden. Een dun laagje is meer dan voldoende. Uiteraard verschilt dit per persoon. Voor een vetter huidtype raden wij aan om zo licht mogelijk te smeren. Bij een wat droger huidtype is het handig om voor een wat vollere crème te gaan.

 

Wat maakt het verschil tussen een moisturizer en een dagcrème?

De letterlijke vertaling van moisturizer is “vocht inbrengende crème”. Vaak krijgen wij de vraag wat nu het verschil is tussen een moisturizer en een dagcrème. Het antwoord hierop is simpel: er zit niet zo zeer een verschil in. Als de dagcrème een vocht inbrengende functie heeft, wordt het namelijk een moisturizer. Zit er geen vocht inbrengend factor in de dagcrème, dan heeft het een andere functie en is het geen moisturizer. Aan de hand van jouw huidtype en wensen hebben wij een breed assortiment aan moisturizers. Check jouw huidtype en bepaal welke moisturizer het best bij jouw huid past!

 

Aphrodite adviseert deze moisturizers

C-Tetra Cream
C-Tetra Cream geschikt voor alle huidtypen
€63,75
50ml
Hydra8 B5
Hydra8 B5 Hydraterend serum met vitamine B5
€58,25
30ml
Age Element Brightening Cream
€76,50
50ml
Phyto A+ Brightening
Phyto A+ Brightening Kalmerend hyaluronzuurgelserum
€91,00
30 ml