Gebruik kortingscode MEDIK25 voor 25% korting op alle Medik8 producten!

Vóór 15:00 uur besteld? Vandaag verzonden.

Gratis verzending vanaf €50,-

0

Uw winkelwagen

Verder winkelen

Huidveroudering en wat je erover moet weten

Wusala Alibeyli Huidtherapeut
Huidveroudering is nou eenmaal een proces dat we allemaal moeten doorstaan. Voor een deel heeft het te maken met je genen, maar ook door verschillende externe factoren zoals de zon, roken en stress. Aan je genen kun je niet zo gauw iets veranderen, maar die externe factoren.. Daar kun je wél wat aan doen! Hoe je dat doet lees je in deze blog.

 

De eerste tekenen van huidveroudering

Huidveroudering begint al vanaf je 20e levensjaar. Langzaam treden er allerlei veranderingen op in de bovenste huidlagen. Van dit beginnende proces merk je op dat moment nog niet veel. Hoe ouder je wordt zullen de tekenen van huidveroudering steeds zichtbaarder worden. Dit proces verschilt natuurlijk per persoon. Bij de een gaat het wat sneller dan bij de ander. Vooral blootstelling aan de zon, roken, stress en luchtvervuiling versnellen het huidverouderingsproces. Maar wees gerust, je leefstijl, eetgewoontes en omgeving hebben ook invloed. Met name het tijdig beginnen met de juiste preventieve anti-aging producten zal wonderen doen voor jouw huid.

 

Wat is huidveroudering precies?

Huidveroudering is met name de afbraak van collageen en elasticiteit in de huid. Door deze afname wordt de huid slapper en stugger, met als resultaat rimpels en plooien. Bij een verouderde huid zijn er een aantal veranderingen in de samenstelling en structuur van de huid zichtbaar. De opperhuid wordt steeds dunner, het aantal cellagen neemt af. De huid is hierdoor meer kwetsbaar voor beschadigingen van buitenaf. Doordat de huid barrière verstoord is wordt de huid droger en vaak ook valer. Gelukkig bestaan er geweldige huidproducten die huidveroudering voorkomen en tegen gaan. Met name een hoge concentratie vitamine C speelt hierin een grote rol. Daarnaast is het uitermate belangrijk om je huid altijd goed te blijven beschermen tegen de zon.

 

r-Retinoate Day & Night
r-Retinoate Day & Night geschikt voor alle huidtypen
€196,90
50 ml
r-Retinoate Intense
r-Retinoate Intense Geschikt voor alle huidtypen
€240,90
50 ml

 

Dé ingrediënten tegen huidveroudering:

Antioxidanten zoals vitamine C, vitamine E, niacinamide (vitamine B3) en groene thee-extract kunnen je huid beschermen tegen de invloed van vrije radicalen die ervoor zorgen dat de huid sneller verouderd. Aphrodite Skin Products verkoopt dan ook huidverzorgingsproducten die een hoge concentratie van deze ingrediënten bevatten. In combinatie met een SPF ben je nog beter beschermd tegen huidveroudering. Voorkomen is beter dan genezen.