Gebruik kortingscode MEDIK25 voor 25% korting op alle Medik8 producten!

Vóór 15:00 uur besteld? Vandaag verzonden.

Gratis verzending vanaf €50,-

0

Uw winkelwagen

Verder winkelen

De winter en wat het van je huid vraagt

Wusala Alibeyli Huidtherapeut

De winter is voor veel mensen the most wonderfull time of the year, en dat is het ook! Al die prachtige lichtjes, sneeuw, ijs en versierde kerstbomen. Echter, onze huid denkt er anders over. Met de kou in Nederland is het goed om te weten hoe je jouw huid het best kunt verzorgen.

 

Veranderende huid

De seizoenen veranderen, en onze huid doet daaraan mee. Je hebt het vast wel eens gemerkt. Tijdens koudere periodes is je huid vaak wat droger en geïrriteerd. Je kunt dus wel zeggen dat je huid het wat zwaarder te verduren heeft in de winter. Maar wat kun je hieraan doen? In deze blog lees je hoe je jouw huid het beste verzorgt in de winter.

 

Het ontstaan van een droge huid

Het bovenste laagje van de huid wordt droog als het niet meer in staat is om vocht vast te houden. Dit buitenste laagje wordt ook wel het Stratum Corneum genoemd. Dit laagje bestaat voornamelijk uit dode huidcellen en huid eigen vet. Omdat de luchtvochtigheid in de winter laag is trekt dit het vocht uit de huid en is het lastiger om een gehydrateerde huid te behouden. Tegelijkertijd kunnen er hierdoor ook schilfers en puistjes ontstaan. In deze periode kan je huid dus wel wat extra hydratatie en voeding gebruiken. Handig dus om je huid een handje te helpen. Onze huidexperts begrijpen dit en hebben hiervoor een assortiment samen gesteld met alle juiste producten.

 

Onmisbare huidproducten

Een hydraterend serum met hyaluronzuur is dé toevoeging aan jouw huidroutine. In combinatie met een wat vollere crème is je huid weer voorzien van vocht en voldoende vet om de winter door te komen. Sla ook zeker de lippen in deze routine niet over door een voedende lippenbalsem toe te voegen. Niemand heeft namelijk zin in uitgedroogde, gebarsten lippen. Nu dat onze huid weer is voorzien van vocht en vet, is het ook in de winter belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Aan de kou is het niet te merken, maar schadelijke Uv-stralen zijn er het hele jaar door. Vergeet daarom niet om ook zonnebescherming toe te voegen aan jouw routine.

 

Tips om huidproblemen in de winter te voorkomen:

  1. Een droge huid is een veelvoorkomend probleem in de winter. Met een rijke crème en hydraterende serum los je dit probleem op. Wil je jouw huid extra verwennen? Ga dan naar een huidkliniek voor een heerlijk voedende gezichtsbehandeling. De huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten van Aphrodite Clinic leggen je graag in de watten en staan klaar om jou te voorzien van alle informatie en kennis.
  2. Alhoewel een warme douche erg verleidend klinkt wanneer je net uit de kou thuiskomt, is dit niet de beste keuze voor jouw huid. Door te heet te douchen zorg je ervoor dat natuurlijke oliën van de huid verminderen, waardoor het uitdroogt. Douche daarom liever in lauwwarm water en smeer het lichaam in met een crème als je in bad of onder de douche bent geweest.
  3. Voorzie je lichaam ook van binnenuit van vocht door voldoende water te drinken gedurende de dag.
  4. Breng een hydraterend serum en crème aan wanneer je gaat slapen. Zorg ook voor voldoende slaap zodat de huid ook de tijd krijgt om te herstellen.

 

Aphrodite adviseert deze producten voor in de winter

C-Tetra Cream
C-Tetra Cream geschikt voor alle huidtypen
€63,75
50ml
C-Tetra Luxe
C-Tetra Luxe geschikt voor alle huidtypen
€81,35
30ml
Crystal Retinal 10
Crystal Retinal 10 ultra-sterkte - Gevorderden Retinal
€102,30
30ml